Studiestart för vårterminen 2015 – nybörjarcirkel och bildkritik

Hej!

Den 29/1 kör vi igång vår nybörjarcirkel för dig som vill börja från början med systemkamera och den 3/2 har vi vår första bildkritikträff för fotografer på alla nivåer som vill utmana sig själva och tillsammans med andra medlemmar ta och ge konstruktiv kritik på de hemuppgifter som genomförs mellan tillfällen. Låter det intressant? Bli medlem i Upplands-Bro Fotoklubb och häng med!

  • Nybörjarcirkel – systemkamera

Vi går igenom de tekniska grunderna för att fotografera med systemkamera. Du behöver inga förkunskaper.

Datum: 29/1, 12/2, 26/2 kl.18:00-21:00 i Villa Skoga, Landsvägen 4, Kungsängen C

  • Bildkritikträffar

Träff 1 den 3/2 kl.18-21. Plats: Ändrad lokal till Villa Skoga, Gamla Landsvägen 4, Kungsängen C. Dagcentralens samlingssal, Kungsängen C, adress: Torget 4: Vi går igenom grunderna för bildanalys och lär oss tillsammans olika begrepp för bildkritik. Vi ser på, och diskuterar, goda och mindre goda exempel från olika genrer. Genomgång av den första hemuppgiften till tillfälle 2.

Träff 2 den 10/3 kl.18-21 (Lokal meddelas senare) : Vi startar med ett kort men kärnfullt årsmöte för föreningen kl.18-19 och sedan är det redovisning av hemuppgiften i mindre grupper. Du får chansen att, tillsammans med övriga bilder i din grupp, se på många alternativa sätt att lösa hemuppgiften på. En av dina tre inskickade bilder kommer ni tillsammans att välja ut som den bästa.

Målet för bildkritikträffarna är att du dels ska få öva dig i att ta olika typer av bilder, dels att få visa upp dina alster och få konstruktiv kritik i grupp för att kunna utveckla både ditt bildspråk och din teknik.

Kommande träffar blir: 7/4 och 5/5 och styrelsen ordnar med enklare fika för 20:-/person.

Fotografer Fredrik Windahl

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s