Nästan pressmeddelande: Upplands-Bro Fotoklubb ska utsmycka Nationalarenan i Solna

Aprilskämt Friends Foto Erik Boman UBFK

 

Pressmeddelande 2015-04-01

Lokala talanger ska utsmycka Friends Arena i Solna

Idag kom den oväntade nyheten att lokala förmågor fått det prestigefyllda uppdraget att utsmycka fasaden på Friends Arena. Via en tävling på Instagram har Upplands-Bro Fotoklubb vunnit Svenska Fotbollsförbundets hjärta och nu ska tio bilder produceras exklusivt för Nationalarenan.

Föreningens ordförande Gunnar Strand kommenterar: ”Vi är såklart lite chockade men överlyckliga just nu! Det är verkligen jättekul att även små nystartade föreningar som vi får chansen att synas och delta i projekt av den här kalibern. De sökte just olika naturbilder och våra bilder av kossor hittade hela vägen hem kan man väl säga. Sommaren kommer vi att ägna åt att skapa en unik bildserie av kor i olika miljöer. Det kommer nog att se urfräckt ut i storformat runt om hela fasaden på Friends.”

Fasaden på Friends Arena har kritiserats från flera håll för att vara alltför steril och intetsägande. Det är huvudskälet till varför Svenska Fotbollsförbundet utlyste tävlingen. Naturtemat var givet säger Karl-Erik Nilsson, ordförande för SvFF. Han fortsätter: ”Just kossor var kanske inte det vi hade tänkt oss från början men när vi väl såg bilderna tyckte vi verkligen att de sade allt. Bilderna kopplar ihop Friends med den omgivande naturen på ett fint och smakfullt sätt.”

För den lilla fotoklubben i Upplands-Bro väntar nu bråda tider och man hoppas locka nya medlemmar som vill delta i arbetet. Gunnar Strand fortsätter: ”Nu är det bråttom att starta upp en ny studiecirkel så att vi hinner läsa på lite om både kor och naturfoto. Utsmyckningen ska invigas till EM-kvalet Sverige-Moldavien 12 oktober och efter det hoppas vi få ok från kommunen att ställa ut andra medlemsbilder i det nya Kulturhuset i Kungsängen.”

Föreningens hemsida har information om hur du gör för att bli medlem, besök www.ubfk.se

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s